Az agytorna segít a tanulásban

 2009.03.22. 14:48

Gyermekeink sikeres tanulásához ne csak új tanulási technikákat próbáljunk ki és alkalmazzunk, hanem a  képességeik fejlesztéséhez és tanulásuk megkönnyítéséhez használjuk a "teljes aggyal" való tanulás módszerét, melyet az agytorna segítségével sajátíthatnak el.

Az edu-kinesztetika területén belül (a mozgást alkalmazó oktatás) az agytorna egyszerű mozgásokból és gyakorlatokból álló módszer, mely a teljes aggyal való tanulást segíti elsajátítani gyermekeinknek. Egy olyan - Amerikából induló - módszer, mely lehetővé teszi, hogy a tesben rejtetten meglévő képességek felszínre kerüljenek. A teljes aggyal való tanulás azt jelenti, hogy az agyunk olyan részét is használjuk, amit eddig nem tudtunk, valamint az agyféltekék jó együttműködését jelenti. Ezek a mozgásformák a jóga és az akupunktúra ősi tudományára vezethetők vissza, azok gyakorlatait használja.

Sohase erőltessük gyerekeinkre a mozgásokat, csupán csak bátorítsuk ezek elvégzésére saját képességeik határán belül. A gyakorlatok eredményeként összerendezettebb lesz a mozgásuk, javul látásuk, hallásuk, és ezzel párhuzamosan  írás- és olvasáskészségük is fejlődik.

Ha a mozgásokat mindennap végeztetjük gyermekeinkkel, rövid időn belül gyors javulást tapasztalhatunk a tanulásukban.

A gyakorlatok Dr. Paul E. Dennison és Gail E Dennison: Észkerékkapcsoló; Észkapcsoló agytorna című kiadványaiban találhatók.

Sok sikert a gyakorláshoz!

Címkék: agy tanulás agytorna

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekbarat-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr861018102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása