A tanulás mesterség!

 2009.03.17. 08:29

Ahogy telnek a napok, hónapok és az évek az iskolában, úgy növekednek a követelmények; egyre többet kíván az iskola gyermekeinktől, a játékos, vidám észrevétlen tanulást mindinkább fölváltja a tudatos ismeretszerzés. Az igazi fárasztó, kemény munkához kezd hasonlítani a tanulás, ahogy egyre magasabb osztályba lép gyermekünk. Minden munkához eszközökre van szükség: az esztárgályosnak esztergapadra, a villanyszerelőnek fáziskeresőre, az ácsnak fűrészre stb. Minden szakmában dolgozó mesterembernek ismernie kell a szakmája mesterfogásait, hogy munkáját megkönnyítse és eredményessé tegye.

A fent leírtak vonatkoznak a tanulásra is. A tanulás egy mesterség, méghozzá a legelső a gyerek életében, amihez értenie kell. Sajnos ez az a mesterség, amit nem tanítanak az iskolákban. Minden iskolában számon kérik, de sehol sem tanítják. Mi az? A TANULÁS!

Ha az iskolába lépő gyerekünket nem segítjük, hogy megtalálja a számára ideális módszert, akkor a tanulás nehézzé válik a számára, és az iskolában eltöltött időt kudarcok árnyékolják be. Aki rossz módszerrel dolgozik, tanul, az nem élvezheti a tevékenységet, túlságosan sok időt tölt vele, és az eredmény mégsem hoz örömöt és elégedettséget. 

Ezért nagyon fontos, hogy megtanítsuk gyerekeinket tanulni. Ha az iskola nem vállalja fel ezt a feladatot, akkor nekünk, szülőknek kell gyermekünk mellé állnunk, és segíteni őt az eredményes tanulásban.

A következő bejegyzéseimben igyekszem megismertetni a szülőket a sikeres és időtakarékos tanulás módszereivel. 

Címkék: kudarc nehézség követelmény ismeretszerzés mesterség

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekbarat-tanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr301006924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása